Over Chris Karman

Opgeleid als ecoloog, begrijpt Chris het belang van de relaties tussen de spelers in een ecosysteem. In zijn carrière zijn relaties steeds belangrijker geworden. Hij werkte samen met onderzoeksorganisaties, de overheid en de industrie in een breed scala van sectoren (waaronder de maritieme sector, de watersector, de landbouw, de voedingssector en de chemie). Zijn echte beroep en passie is het begrijpen en toepassen van zakelijke relaties. Het werken met mensen om nieuwe gemeenschappelijke doelen te bereiken, hetzij leidend, hetzij coachend, heeft een veel breder toepassingsgebied dan alleen het onderzoek. Chris is werkzaam in het domein van toegepast onderzoek en innovatie en heeft diverse functies bekleed van researchmanager, afdelingshoofd en commercieel directeur van een van de Sciences groepen van Wageningen Universiteit en Research.

Chris speelde een sleutelrol in het samengaan van de maritieme onderzoeksinstituten van Wageningen UR en TNO; hij richtte de Maritime Campus Netherlands (MCN) op en maakte deel uit van het ontwerpteam voor het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions. Als onafhankelijk adviseur heeft Chris de ontwikkeling van vele initiatieven ondersteund, waaronder het Foodvalley 2030 programma (versnelling van het agrifood innovatiecluster in Nederland), het Zoet Zout Knooppunt (met een focus op de verbinding van de academische wereld, beleidsmakers en boeren rond kritische verziltingsuitdagingen) en DigiShape (een innovatieplatform voor de digitale transformatie van de Nederlandse watersector).

Samen met zijn partners (Roger van Hoesel en Soren Madsen) heeft Chris Ecosystem Navigators opgericht, waarmee ze bedrijven helpen hun weg te vinden in de wereld van innovatie-ecosystemen. Daarnaast zetten ze hun jarenlange kennis in voor het bouwen en versterken van uitvoeringsorganisaties voor innovatie ecosystemen.

LinkedIn profiel

Download CV